a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

2014. március 23.

will /wɪɫ/ (n)

Folytatódnak Hannibal Lecter fonológiai kalandjai. Reflektív Hannibal-POV tripla drabble. 
Kéne egy név ennek a szériának.Ez a szerelem antitézise, de a vonzalomnak egy ódája. Ez Will Graham neve, egyre ismétlődve, Will, Will.

Amikor kisfiúként az angolt tanulta, azt mondták, ez a határozott jövőidő jele, will, és ő úgy döntött, mindenkor ezt fogja használni, hiszen biztos jövőt akart.

Will a segédige a diadalmas végzethez.

Gondjai voltak a W hanggal. Az alsó ajkát a foga alá húzva ejtette; most is úgy szokta, hiába hibás, mert így íze van a szónak, Will, és finoman zeng, zizeg a sötét L-el.


Will. Akarat, ez a legkifejezőbb: legyen meg az én akaratom! Legyen meg az én kívánságom! Will az ő kényének-kedvének engedelmeskedik, lázadásával is. Hannibal természeténél fogva képtelen veszíteni: ha valami váratlan történne, úgy hát tervet módosít maga is, és az idővel együtt mozdulva mindig elhúzódik minden lehetséges ám nemkívánatos jövő-idő elől.

Will! Végrendelkezés és végítélet a hiányban – a férfi halála mindinkább predestinált, és ő lélegzet-vesztetten figyeli, hogyan ölt alakot, ecsetvonásról-ecsetvonásra, egy századvég szörnyvíziójaként bomlik szét a vásznon, fekete gyászkeretben, és mázában zubog a rekviem.

Will. A mongúz a ház alatt, ahogy a kígyók közel kúsznak és a bokája után kapnak. Amerika darwini harca a primitív túlélésért – az ilyesmi mindig undorította, de áldozatul esni: ebben van valami tehetetlenül gyönyörű. Will mártír lehetne, a bajnokok bajnoka, mint Szent Sebestyén a fához kötözve, mezítelenül, testén nyíl-ütötte stigma-hegek, a szeme őrjöngő extázisban fehérré fordul és az égre mered.

William the Conqueror, és Hannibal, Karthágó bajnoka most történelmet hamisítanak cinkosan. „És félelmet mutatok neked egy maréknyi hamuban.” És rettegni fogsz színem előtt, és imádni és félni engem, oh, you will.

(Det vil tage lang tid at komme over denne krise. Fra Dem. Jeg må. Jeg vil.)

Hannibal a fotellel szemben ül, a fénynek háttal. Képzeletében merev börtönrácsok húzódnak előtte. Az adott perspektívából bizonytalan, melyik oldalon foglal helyet. A tekintete rezzenéstelen, és a mosolya állandó.

Will.
komment: igen // nem

11 megjegyzés:

GwenPage írta...

Miért kell nekem ilyen gyorsan olvasni, minden jónak gyorsan vége lesz. Röviden: csodálatos volt. Mint ahogy megszokhattuk.

Raistlin írta...

Ó, félek is egy picit, hogy túl megszokott, de no, ha már egyszer megírtam már ha. Örülök, hogy tetszett, és nagyon köszönöm a kommentet :3

GwenPage írta...

Hidd el, a zsenialitásodat nem lehet megunni :3 És én köszönöm, hogy olvashattam.

Rossio Armani írta...

Ó, ó, ó! Úgy mondom, hogy csodálatos volt, kedves Raistlin, hogy nem vagyok jártas Hannibal-ban. Annyira pontos és megfontolt, ahogy írsz, de szörnyen spontán és elragadó, és csak kapkodom a fejem, hogy hol, mit, mikor, mert a történeteidből idézni lehetne :)És akkor még nem is jutottam el kommentben az Odaát-ficekhez *hatalmascastielszemekkelkérhogyfolytasdazit'shardtolearn...-t*

Raistlin írta...

Drága Rossio, nagyon szépen köszönöm ;u; (a továbbiakban pedig hipnotizállak, hogy kísérd figyelemmel a sorozatot, mert egészen bámulatos - és csak tizenkét rész az első évad, na-na-na?)
*adjatokszabadhuszonnégyórátésmegteszemmertmárnagyonkéne*

béla írta...

ez nekem most nagyon kellett. egyszerűen lenyűgöző, hogy mennyi jelentés-hagymaréteget lehet lehámozni egy szóról, interdiszciplináris sűrűleírásban.
de leginkább annyit mondok, hogy briliáns és omg.

Raistlin írta...

and IIIIIIIII-i-IIIIIIIIIIIIIIII
will-al-ways-love-yoooooouuu-uuu-uuu

[nemdetényleg]
[úgynagyonörülökhogytetszikhogy]

nyávogókígyó írta...

Nem tudok mást mondani, csak hogy tökéletes. Mint mindig. Imádom. Elolvasom újra és újra és újra... Annyira jó! :)

Raistlin írta...

Nyávogókígyó, annyira örülök, hogy tetszett ouo Nagyon köszönöm!

littlemissprimadonna írta...

(ezt miért nem reklámozod, mondjuk úgy, mindenhol?!)
ha tudnék értelmes dolgokat kinyögni, akkor azt írnám, de ezek után nem tudok, úgyhogy csak jelzem, hogy tetszett :)

Raistlin írta...

(mertmöheümmmivanhanemteccikésjaj)
[de örülök hogy de tetszik]
[[nagyonnagyon]]

{bloody romantic}
B l o g : Raistlin
Sablon: Agata | WS