a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

ficajánló

Fanficajánló, amint megígértetett: a legromantikusabb, legszívszorítóbb, leglenyűgözőbb és legviccesebb történetek egy rohamosan és rutinosan bővülő listán a külföldi ficerek krémjétől. 
utoljára frissítve:  2016/JÚLIUS/16 [34 új Kylux, 3 új Nygmobblepot]
fandomok:  Star Wars | DC: Gotham | Marvel: X-men - Captain America - Thor | NBC Hannibal | Welcome to Night Vale | Supernatural | Hobbit | Game of Thrones (Throbb): hearlesskids összes munkája [itt] | Sherlock ficajánló [itt]
az abszolút kedvencek ❤-vel jelölve
ha magyar ficet kerestél, az [erre van]


STAR WARS: KYLUX  (EVIL SPACE BOYFRIENDS)


❤ all that you love will be carried away by coldhope

Hux/Kylo, post-movie, slow burn, többfejezetes
Szívfacsaró történet zseniális karakterábrázolással, türelmes tervezéssel és átgondolt cselekménnyel - precíz és érzelmes, mint egy nagyzenekari mestermű nyitánya. Imádtam.
Kapcsolódó történetek:

Our Fragile Co-Commandership by Ilyn

Kylo/Hux, R, humor, flört
A srácok halálra szivatják egymást; egy zsibbasztó novella tökéletesen elkapott dinamikával. (Csak az első részt ajánlom, de azt nagyon.)

Hungry and Hollow by brawlite

Hux/Kylo, NC-17, PWP, BDSM
Kegyetlen hatalmi játékok és némi felkavaró tartalom.

❤ You're Awful by zamwessel

Kylo/Hux, PG, humor
Sziporkázó szócsata ahol Hux és Kylo igyekeznek minél kreatívabban vérig sérteni a másikat.

the greater wrong of the right by brawlite

Hux/Kylo, NC-17, PWP, BDSM
Szóval pontosan egymásra van szükségük. És ezt egyikük sem fogja beismerni egyhamar.

So Soft (And So Terrible) by PolypusRegina

Hux/Kylo, NC-17, PWP, hurt/comfort
A kapcsolat egy lágyabb és romantikusabb értelmezése, ami azért kilóra megvett


In This Place We Find Ourselves by madetobeworthy 

Hux/Kylo, slow burn, R, többfejezetes
Hux és Kylo egy közös küldetésre kényszerülnek egy fagyott bolygón; a hóvihar elvágja őket a külvilágtól, és a bázison halálos betegség terjed.

❤ Prana by linguamortua 

Hux/Kylo, NC-17, PWP, dom/sub, breathplay
dom/sub fic, amit a fandom mindig is akart. És működik. De még hogyan.

Careful, Ren. by altilis 

Hux/Kylo, novellafüzér
Villanások a két férfi kapcsolatából egyedi és elképesztő karakterábrázolással és lélegetelállító stílussal

ordr by brawlite 

Hux/Matt, Hux/OMCs, NC-17, több fejezetes
Ha lenne becsületem, ezt a 'futottak még' kategóriába helyezném; a stílus egyszerű, a történet maga crack-közeli, a karakterek a felismerhetőség határán inogak, de nehéz összehozni egy Hux/Matt ficet máshogyan, és azok közül ezen vinnyogtam és vigyorogtam a legtöbbet - és imádom őket.

Underfoot by Empy 

Hux/Kylo, dom/sub, NC-17, PWP
Csizma-kink. Mi kell még.

❤ gently tame the beast by pkabyssinian 

Hux/Kylo, NC-17
Hux a galaxis urának született. A pozíciója eléréséhez Ren a legjobb eszköze.

Off Kilter by Thunderhel 

Hux/Kylo, PG-13, humor
A srácok bent rekednek egy liftben. Ismétlem, a srácok bent rekednek egy liftben. 

❤ Aware of His Own Halo by Kimochan [KEDVENC]

Hux/Kylo, post-TFA, NC-17 (lesz)
A Starkiller bázis pusztulását Huxra fogják, a rangjától megfosztják, és száműzik az Első Rendből. És ennél tökéletesebb Hux karakterábrázolást ami ebben a ficben van én még sehol soha. Plusz, Kimochan valami eszméletlen könnyedséggel mozog a Star Wars univerzumban. Plusz elképesztő a stílusa. Plusz... minden. Na.

Ceasefire by hollycomb 

Kylo/Hux, Ben/Hux, post-TFA, canon divergence, regény
A fandom ünnepelt kedvence nálam sajnos csak egy erős közepes, de még így is mindenképp megéri elolvasni. A karakterek OOCk, az alapötlet éppen csak működőképes, a non-con teljesen felesleges, és a Star Wars univerzumba alig illeszthető be; és ezekkel együtt is letehetetlen, megragadó hangulattal, megindító sorokkal, no meg tép egy lyukat a mellkasodba. Ami jó.
A regény az első kötet olvasása nélkül is tökéletesen érthető, a harmadik kötet hanyagolását pedig kifejezetten javaslom.

Appraisals by Davechicken 
Kylo/Hux, NC-17, BDSM Szubmisszív!Hux, mert megérdemeljük; nagyon szeretem amikor a kapcsolatukon tényleg látszik, hogy munkahelyi viszony, és Davechicken mesterien mutatja be ezt 

Programmed Through by reserve 
Hux/Kylo, NC-17
Fandom-klasszikus novella, és joggal - van itt minden, ami szem-szájnak ingere, első találkozás, enemies-to-lovers, misztikusködfelhő!Ren és egy nagyon, nagyon fáradt Hux

once I could see (and now I'm blind) by cormallen
Hux/Kylo, post-TFA
Egészen pontosan hatszáztizenkétezer "Hux A Starkillerről Menekül Egy Haldokló Kylo Rennel" fic van. És nekem kérdés nélkül ez a kedvencem.

boys on the radio by coldhope 
Kylo/Hux, high school AU, slow build
Ritkán működnek a high school AUk a srácokkal, amikor igen, akkor viszont nagyon. Hux a fotólaborban tölti a délutánjait egy magánszakkör keretében, amíg Ren ékszereket hegeszt a szomszédos műhelyben. És őrült hangos az a rohadt metálzene, amit bőget közben. Ez egy valószínűtlen barátság kezdete, amiből lassan és az akaratuk ellenére szerelem lesz.

 try growing on for size by imochan
Kylo/Hux, pre-slash, modern AU
Ha nem elég Kyluxék kamaszkori katasztrófáiból, úgy itt egy hihetetlenül hangulatos duplanovella az aranykezű imochantól; nosztalgikus és keserédes

Kylo/Hux, post-TFA, NC-17, büntetés, ostor
Nem tudom eldönteni, mit érzek ezzel a történettel kapcsolatban, de a kiüresedett hangulata és a képei sokáig velem maradtak

in the right measure by robokittens
Hux/Kylo
, NC-17, PWP
Nagyon egyetértek a dinamikájukkal itt, az van.

Ten Times General Hux Could Not Kriffing Believe He Was Fucking that Undisciplined Skywalker Scum by matchsticks 
Hux/Kylo, humor
Pontosan az, amit a cím ígér, a crack szükségszerű túlzásaival

Warning by Ilyn [KEDVENC]Kylo/Hux, NC-17, fordított kronológia, ATYAÚRISTENSzerelmes vagyok ebbe a ficbe. Kyluxék pedig egymásba. Amit ritkán látni. És amit mégis elhiszek. Ez egy lélegetelállítóan gyönyörű történet bravúros szerkezettel


❤ downbeat by acroamaticaKylo/Hux, modern AU, karmester!Hux/zongorista!Kylo

Szóval egy este eldöntöttem, hogy milyen jó lenne egy olyan modern AU, amiben Hux karmester, és de megírom majd, és fölkeltem másnap reggel, és megtaláltam ezt. És szebb, amit én valaha kitalálhattam volna. Acroamatica hihetetlen hozzáértéssel és érzékenységgel kezeli mind a témát, mind a karaktereknek, aminek a végeredménye egy varázslatos fic lesz - az egyik kedvencem.


❤ Missionary Impossible by ofamaranthile

Hux/Kylo, NC-17, dom/sub, post-SW:TFA, crack
Kedvenc űrszemeteink szövetkeznek, hogy letaszítsák a trónról Snoke-ot; bár ki nem állják egymást, ez a közös céljuk - és csak úgy érhetik el, ha szex közben vitatják meg a teendőket, hiszen Snoke egyedül akkor nem figyel. Kicsit jobban élvezik ezt a felállást, mint be merik vallani maguknak.

Off the Rails by JinxedAmbitions
Hux/Kylo, NC-17, dom/sub, modern AU
Hux egy elegáns európai vonattársaság feje, aki kénytelen a notórius szenátor, Kylo Ren komornyikának szegődni egy hosszú, hosszú úton. Fantasztikus alapötlet, őrülten szórakoztató sztori, bónuszpont hogy Magyarországról indul! :D [bár a földrajz... kétséges] Jobbra számítottam, volt pár nagyon különös szerzői döntés, de így is vitt magával az utolsó betűig, és valahányszor úgy voltam vele, hogy abbahagyom, történt valami, amire felkaptam a fejem. Nyári olvasmánynak kitűnő, és szívből ajánlom.

❤ Anyone But You by zamwessell [KEDVENC]

Kylo/Hux, NC-17, egyetemista AU
A lobogó szerelmem zamwessell írásai iránat kitart, és szintet lépett ezzel az új, szívfacsaró és veszettül szórakoztó ficcel, amint végigkuncogtam és végigizgultam; azok a kedvenc slash sztoriim, ahol nem csak azért szurkolsz a párosnak, mert hát alapból shippeled őket, hanem a történet olvasásakor újra belehabarodsz a kapcsolatukba - és ez pontosan egy ilyen fic, bár persze az AUból adódóan egyikük sem közelíti meg a filmbéli torzságukat, de mégis karakterhűek maradnak. Imádom, imádom, imádom. 

Indulgence by echoist
Kylo/Hux, NC-17, PWP
Amikor szökőévente egyszer Hux megengedi magának, hogy lazítson, akkor megadja a módját - gyönyörű fehérneműben cigarettázva, elsőosztályú whiskyt kortyolva készül fel egy kéjesen kellemes estére saját magával, de Kylo persze beletipor a terveibe. Hepiend. 

Come of Age by hollycomb
Kylo/Hux, NC-17, hurt/fluff
Kylo szeretné emlékezetessé tenni Hux születésnapját, de a dolgok persze nem mennek valami simán. Megható, vicces és romantikus történet fantasztikus ötletekkel.

Pulled to the Lights by samzillastomps
Kylo/Hux, NC-17, fesztivál AU
Egy megosztó AU Hux és Kylo kalandjairól egy túlfűtött fesztiválon; személy szerint nagyon szeretem a hangulatát, de beismerem, hogy a srácok nem valami karakterhűek, szóval... bűnös élvezet?

❤ Adrift by linguamortua [KEDVENC]

Kylo/Hux, R, canon compliant
Egy fantasztikus kalandregény keretében az ifjú Hux és Kylo ott rekednek egy dzsungel-borította bolygón, és meg kell küzdeniük a túlélésükért. Kylo csak nemrég csatlakozott a Sötét Oldalhoz, Hux pedig egy törtető huszonéves; bár nem értik egymást, szövetkezniük kell. A klasszikus (Galaktikás) sci-fi novellák olvasótáborának ez a történet egy ajándék; azonnal a szívembe lopta magát. Azt be kell vallanom, hogy Kylux-fronton nem történik valami sok minden, a fiúk kapcsolatának nincs elég ideje fejlődni - de ha érdekelnek a cselekményközpontú ficek, vétek kihagyni.

❤ Aletheia by imochan & reserve 

Kylo/Hux, NC-17, post-SW:TFA, porn with plot
A fandom két szerzőóriása összeállt, és megalkotta ezt a csodát -- egy brilliáns történet, ami hamar fandom-klasszikussá lett a maga műfajában: erotika némi cselekménnyel, és nem is vállalkozik ennél többre, de azt fantasztikusan teljesíti. A karakterábrázolás talán inog egy kicsit, de egyáltalán nem zavaró. 

Techie by Earlk Fang
Matt/Techie, NC-17, érzelmes PWP
Technikailag ez nem Kylux: az alteregóikat önálló karakterként kezeli a történet, ami viszont szintén nagy shipem, és... úristen, milyen szívmelengető ez a sztori. Earlk többi novelláját is ajánlom, szórakoztató PWPkre szakosodott. 

Hotline Bling by minzimpression
Kylo/Hux, NC-17, modern AU, crack
Oké, bocsássatok meg nekem, ez totál komolytalan crack és szappanopera, a kedvenc fajtámból. Minden Egy Dickpiccel kezdődött. 

❤ stet by acroamatica

Kylo/Hux, PG-13, modern AU 
Kylo népszerű horror-regényeket ír káoszos élete közepéről, Hux pedig az új szerkesztő, akit Snoke rálőcsöl - és aki irgalmatlanul bánik Kylo műveivel. Első látásra beleszerettem az alapötletbe, és a kivitelezés tökéletes volt. Acromatica fantasztikusan építi fel a két férfi jellemét és kapcsolatát; smutmentes, de hiányzik a fenének.

better creatures by sarensen 
Kylo/Hux, hurt/comfort
Csináltam egy editet egy vershez, és sarensen pedig írt hozzá egy lenyűgöző, ihletett novellát - költői és kegyetlenül szép

sniper!Hux/Kylo, canon compliant, első találkozás
Valaki pedig megírta egyetlen brilliáns novellában amit én nyolc fejezeten át próbáltam a Psychomachiában, de nem vagyok féltékeny

❤ The Corruption of Ben Solo by dentigerous & wraithnoir

csempész Ben Solo/Hux tábornok, canon divergence, powerplay, cselekményközpontú
A nyár nagy szerelme számomra ez a méltatlanul alulértékelt regényfüzér - érzelmi hullámvasút fejezetről-fejezetre fantasztikus karakterábrázolással, tökéletes szerkesztéssel és ütemezéssel, perzselő slow burnnel és szerencsétlen Bennel, aki mindent megtesz, hogy ne csatlakozzon az Első Rendhez. Hétről-hétre vártam izgatottan az új fejezeteket - mindenképp megéri belelesni szerintem, a színvonal egyszer sem inog meg
 • második kötet: ambitions
 • harmadik kötet: WIP


ügyvéd Hux/művész Kylo, modern AU, WIP
Huxnak lakótársra van szüksége a drága new yorki albérletébe, és Kylo meg a teljes személyisége ajtóstul tör rá; jelen ajánló írásakor még csak három fejezet van fent, de azokat szívből és dalolva imádtam, és alig várom a folytatást, úgyhogy ha szeretnétek velem fanulni a fejleményekről, csatlakozzatok hozzám :D

[Cím Nélkül] by imochan
Kylo/Hux
, PWP, rimming
Nagyon szeretem a szerzőt és a fandom néma megegyezését, hogy Kylo Ren az abszolút Rimming Master; a témában a kedvenc történetem, úgyhogy megilleti a hely

látnok Kylo & újságíró Hux, PG-13, humor, horror
Az egyik legkreatívabb fic, amivel mostanság szerencsém volt találkozni - a végével nem voltam kibékülve, és a Kylux-szál elég halvány, de cserébe fantasztikusan creepy és ötletes

Ten Months of May by ASongofSixpence
Kylo/Hux, modern AU, kolesz lakótársak, WIP
Egy újabb méltatlanul alulértékelt, zseniálisan felépített történet - ha te is imádod, amikor a dinamikájuk azzal kezdődik, hogy levegőt se tudnak venni anélkül, hogy összevesszenek, ez a te történeted

ANNYIRA ÚJAK HOGY FORMÁRA SZABNI SINCS ERŐM 

* aki még nem olvassa a Tarzan AUt, az ajándékozza meg magát azzal az élménnyel, hogy lekuncogja a veséit - borderline crack, de pont az benne a szép, hogy nem veszi magát komolyan, könnyed és elbűvölő http://archiveofourown.org/works/10648581/chapters/23561955 
* Ren lovagjai fogadást kötnek, el tudja-e csábítani a főnök a csinos kis vörit a bárban. Vajon sikerül-e. Vajon. http://archiveofourown.org/works/11302995
* Kylo különös hobbit talált - kertészkedik... a Finalizer fedélzetén http://archiveofourown.org/works/11170659 
* meglepően ütősen induló AU, amiben Hux rohamosztagosnak lett kiképezve, Kylo meg gyakorlatilag Batman (önbíráskodó csempés, no) http://archiveofourown.org/works/11508993/chapters/25825308
* Peculiar Methods || szerencsétlen szűz Kylót telepatikusan bombázza Hux minden mocskos kis fantáziája kettejükről, de a tábornok kitartóan köcsög vele a felszínen
http://archiveofourown.org/works/8594260
* Off Limits || Hux életéből sajnos ki kell hogy maradjon a behatolásos szex minden öröme orvosi problémák miatt; már lassan le is mondott a randizásról, hiszen minden partnere azt várja, hogy vágja magát hanyatt. Kylo szerencsére tapasztalt és kreatív.
http://archiveofourown.org/works/10875258
* The Deck 12 Recreational Lounge || egy balsorsú pilóta belehabarodik Hux-ba, amikor látja őt az üvegre kenve, amíg Rennel huncutkodnak. úgy döntenek, adnak neki egy kis showt. http://archiveofourown.org/works/9928022
* You know I'd be so grateful if you'd come relieve my stress || miután Hux leszerelt a tengerészgyalogsághoz, férjhez ment egy nála jóval idősebb tiszthez - érdekből, nem szerelemből, és ez kölcsönös; az élete azóta nem is lehetne unalmasabb. ahogy kitartott háziúrként gálásan unatkozik, megakad a szeme Benen, aki a medencéjüket tisztítja némi zsebpénzért cserébe. soha nem fogjátok kitalálni, lefekszenek-e.
http://archiveofourown.org/works/10906902
* Hunger || az OOC határát súroló gyöngédség némi dub-connal is, de nagyon szerelmetes - Ben Jedi maradt, de attól még ajtóstul belezúg az Első Rend tábornokába, aki stratégiailag előnyösnek tartja elcsábítani őt
http://archiveofourown.org/works/11102226
* Supreme Leader Snoke írt egy Kylux ficet - akarom mondani, az emberi faj különös párzási rítusairól: http://archiveofourown.org/works/10821051 
* They All Float Down Here - bohócpornó. http://archiveofourown.org/works/10524687/chapters/23232774 


Futottak még:

 • Margin Walker (punk AU) - kiváló novella, pocsék Star Wars fic: a karakterek csak nyomokban emlékeztetnek önmagukra és az SW hangulatnak örökre oda, de őrült olvasmányos és addig pofoz, amíg már zokogsz.
 • worlds to conquer - first time fic
 • renholder - gyönyörű, sodró stílus
 • The Bottom Line - avagy indokolatlanul imádom azokat a ficeket, amikben Phasma hozza össze őket
 • Southern Comfort (regény) [ - keleti gótika/horror AU, és megint az a helyzet, hogy regénynek rajonganék érte, de Star Wars ficnek csak úgy elmegy
 • children's games  - pre-slash
 • Kylo Ren's Adventures with Fanfiction Tropes Kylo megkísérli a fanficekből ismert bombabiztos csábítási trükökkel elcsavarni a tábornok fejét; tündéri, vicces crack
 • Honeycomb - ebben a ficben minden van, amit gyűlölök, és imádom. OOC. nagyon. daddy kink, kicsit (bár Kylo hál'Istennek elmúlt 21 és Hux alig 30). szappanoperás fordulatok.  de őrülten szórakoztató.
 • All Power and Might  - modern AU, first time fic, tinédzser Kyluxék megpróbálnak lefeküdni egymással, és nem igazán sikerül; cuki és szívmelengető (ami ritka ezzel a párossal, lássuk be)
 • Acceptable Losses  - kicsit OOC, de meglepően eseménydús és szórakoztató kisregény
 • Unwind  Kylo és Hux együtt alszanak, és a tapasztalat borzalmas.
 • Through the Cold Lonely Nights Hux és Kylo építészek, és együtt él...nének, ha Huxnak nem lett volna mersze lelépni hónapokra egy munka kapcsán. Kylo hosszan senyved utána. 
 • Divertissement Engem eléggé meg lehet venni a Hux/Ben felálással, és ez annak az iskolapéldája: Ben Elszökik Egy Kicsit a Jedi-Képzésről és Összeakad a Szabadságát Töltő Huxszal Egy Bárban. 
 • The Old Ways És még egy Kylux trope, amit imádok: a Ren rendjének erotikus szabályai
ebből a friss adag:
 • Red Nicotine - prostituált Kylo/bérgyilkos Hux
 • Adoro te Devote - pap!Kylo/hittanos!Hux; a felállás pont olyan problematikus, mint amilyennek hangzik, de linguamortua (az egyik kedvenc szerzőm) bravúrosan kezeli. Sírtam rajta. A leírások őrülten gyönyörűek, Kylo lelki vívódása fantasztikus - Hux karakterábrázolása viszont érthetetlenül OOC, és az utolsó fejezetet teljesen fölöslegesnek érzem
 • Savages - szégyellem magam, amiért ezt a novellafüzért a "futottak még" kategóriába teszem; zseniálisan megírt, nagyon egyedi látásmódú széria, és nem tudom megmondani, mit érzek benne offnak, de valami nekem egyszerűen nem jött be benne; a zsenialitását még így is látom, úgyhogy mindenképpen a listán van a helye - alapdarabnak számít a fandomban, és az író bámulatosan tehetséges
 • their teeth are flint ( smoke rises from their lips ) - Hux cigarettaszünetet tart
 • They will build me no shrines and sing me no songs - Hux és Kylo gyerekként találkoznak
 • A Boy Like You, A Place Like This - PWP csempész!Bennel és egy ugyancsak domnáns Huxszal
 • Idols and Dead Men - Az ünnepelt szenátor AU regényformában, kalandos fordulatokkal és ügyes szerkesztéssel; bennem nem hagyott mély nyomot, de tervezem, hogy adok neki egy újabb esélyt - és az AU szerelmeseinek kihagyhatatlan
 • Cave Bestiam - gladiátor!Kylo/császár!Hux novella!
 • Falling Back - Hux megsérül, és Kylo gondoskodik róla. Hát. Megpróbálja.
 • Make every moment right - Elbűvölő coffeshop AU szappanopera-mintára; limonádé, de nem tudom nem imádni a feltörekvő íróként senyvelgő Kylót és a munkamániás barista Huxot akik mindent megtesznek hogy gyűlöljék egymást
 • Sweet Saltwater - Hux nem ember. Katasztrofaturizmus keretében nyitottam meg a ficet, és biztos voltam benne, hogy gyűlölni fogom. Nem így lett. Sőt.
 • Here Comes Your Man - nem tudom, miért szeretem a kényszerházasságos trope-ot, de nagyon szeretem, ha nincs benne dub-con/non-con; és itt a barbár herceg, Kylo, valamint férje, az arisztokrata Hux azonnal egymásba zúgnak, bár nem beszélnek közös nyelvet
 • Trigger Finger - azoknak, akik szeretik az angstot és gyűlölik a boldogságot
 • Quiet - dom/sub WIP gondoskodó!dom Huxszal, ami az egyik kedvenc dolgom
 • A Matter of Taste - Valentin-nap a Finalizeren

GOTHAM: NYGMOBBLEPOT


❤ Hand in Glove by Nilahxapiel

aszex!Oswald/Ed, UST
Egymás vonzásában vergődve mind Ed, mind Oswald totál tehetetlen.


Beat You at Your Own Game by CapriciousVanity

Oswald/Ed, canon divergence, S1, NC-17, fuckbuddies
Oswald tettenéri Edet egy gyilkosságon, mely egy kölcsönsen előnyös szövetséghez vezet. 

Intimacy by fourcardflush

Ed&Oswald, pre-slash, S2
Ed fölállít egy hipotézist. Oswald nem örül.


Why Me? by Raglan

Ed/Oswald, NC-17, S2, többfejezetes
Annak örömére, hogy egymásba szerettek, srácaink szó szerint menekülni kezdenek az érzéseik elől. 

❤ fragments by captaincuppy

Ed/Oswald, S2, pining, hurt/comfort
Cuppy [csodálatosan zaklatott fice] elérhető angolul is - Ed Oswald jelenlétének szilánkjait szedegeti fel, miután a férfit elvitték tőle.

Fraud by fourcard 
Ed/Oswald, S2, pre-slash
A képregény-kánon kegyetlen újraértelmezése a sorozat tükrében, Ed Nygmával a főszerepben

Ed(/Oswald), S2, maszturbáció
Ed Oswald nyomait keresi Arkhamban. 


Avast! by captaincuppy

Oswald/Ed, Ed/Oswald, kalóz AU, kaland, romantika, mágia
Ez a történet így... minden. A varázslatosan érzékletes leírások elrepítenek egy sosem-volt idő bámulatos helyszíneire, és egy olyan utazáson veszel részt, ahol csak kapkodod a fejed; érzelmi viharok, titkok, földöntúli teremtmények, verseny az idővel, a grancuknál fogva megragadott karakterek; a torkodban fog dobogni a szíved végig.

ÚJ:


❤ The Prize by Tinuviel

Ed/Oswald, egyperces
A mi legsajátabb Tinunk munkája végre angolul is elérhető - tűpontos karakterábrázolással és hátborzongató hangulattal


❤ black with sugar by captaincuppy

Oswald/Ed, canon divergence, coffeshop AU, PWP
A tagek magukért beszélnek; édes, ütős és karakteres, mint egy igazán jó kávé (és egy igazán rossz ajánlás egy igazán jó fichez de nem akarok lelőni semmilyen poént :D)

Ashen like love and black like the snow by Sjukdom
Ed(/Oswald)
Egy újabb Arkham történet, ami után ismét tátva maradt a számFutottak még: 

 • Nice Guys Finish Last - a S2, kötelező PWP Leonard kivégzésénél 
 • New Obsession - S1, Ed megdöbbentő morbid módon ébred rá az érzéseire Oswalddal kapcsolatban 
 • Fingerprints in the Dust - S2, mágikus realizmus, bűnügyi - brilliáns szimbolika, sodró stílus és nyomasztó atmoszféra, de a karakterek és Gotham világa nem igazán emlékeztetnek önmagukra 


X-MEN: CHERIK  (BROKEBACK MUTANTS)


❤ Unexpected Victories by zamwessel

Erik/Charles, First Class, NC-17, erotika
Csak Charles és Erik tudnak a zuhany alatt és szex közben is a százéves háborúról vitatkozni. Brilliáns karakterábrázolás és könnyed stílus a zseniális zamwesseltől.

❤ A Curious Carriage of Crystal and Cold by Etharei


Erik/Charles, NC-17, sci-fantasy AU, regény
Minden ficről, ami megfog és felkavar, előbb-utóbb kiderül, hogy Etharei alkotta.  A sodró lendületű, kalandos és elbűvölő A Curious Carriage of Crystal and Cold az estimese, aminek nem akarod, hogy vége legyen, és amiért hajnalokat virrasztasz át parázsló szemmel.
Az abszolút kedvencem.

❤ The Free Hugs AU by etirabys

Erik/Charles, nem-mutáns!AU, PG-13
Charles egyetemi hallgató, aki szabadidejében idegeneket ölelget. Erik néha arra vetődik. Egy szívmelengető történet, ami AU létére is bravúrosan IC. Meg akarjátok majd ölelni.


But Also The Sex Thing by zamwessel

Erik/Charles, DoFP, PG-13, humor, crack
Másodperceken belül le fogom fordítani mert őrült zseniális.

  ❤ The One With The Cages In It by etirabys

Charles/Erik, non-con Shaw/Erik, szigorúan NC-17, erotika, lélektani, BDSM, AU
A multimilliárdos Shaw egy extravagáns orgiáján felbukkan a telepata Charles, a gyönyörök ínyence, aki viszont mélyen helyteleníti, hogyan bánik Shaw a szexrabszolgáival. A két férfi fogadást köt: Erik a tét.
Ez tipikusan az a fic, amiről nem hiszed el, hogy jó lehet. Aztán az. Aztán brilliáns. Aztán whoa.

 Holiday by pocky slash

Erik/Charles, PG-13+, fluff
Erik minden évben Charles ágyában köt ki a Hannukah idején. Egyikük sem érti, miért.

kiegészítő fic:
Hope by daymarket (post-DoFP)
Az első közös Hannukah.


A Very Xavier-Lehnsherr Christmas by zamwassel

Erik/Charles, NC-17, fluff
Van valami velem és a karácsony körüli Cherik ficekkel.


You're at the arctic circle playing strip poker by etirabys

Erik/CharlesEmma/Raven, PG, post-First Class
Záróakkord a filmhez, ami kitépi a szíved és golyót repít a gerincedbe.

Nourish by Ashley


Erik/Charles, Erik & Raven, PG-13, First Class
Mert szeretem a ficeket amikben mindenki kedves Erikkel.

❤ Walling In or Walling Out by stlkrchck


Erik/Charles, nem-mutáns!AU, NC-17, fluff, humor
Erik a goromba szomszéd a farkaskutyával, Charles pedig a partizós szomszéd a túl hangos sztereóval. Plot twist: nem ölik meg egymást.

Be Good by cygnaut

Charles/Erik, NC-17, erotika
Bájosan IC PWP

❤ Doctor Feelgood by kototyph

Charles/Erik, jelöletlen, humor/akció, nem-mutáns!AU
Töredékben lévő történet Cherikékről és a mexikói maffiáról. És brilliáns.

Given Back, but Not to Keep by Etharei


Erik/Charles, NC-17,  First Class
Bizalomjáték és tökéletes írói stílus.

Paper Monsters by Clocks

Erik/Charles, NC-17, író/professzor AU, regény
Ennek a történetnek valósággal a rabja lettem. Könnyed, mégis izgalmas és érzelmes olvasmány gördülékeny, remek stílusban megfogalmazva.

Been there, done that  by AsYouWish

Erik/Charles, R, First Class
Erik arra kárhoztatik, hogy újra és újra átélje a kubai katasztrófát; napról-napra változtat a döntésein, remélve, hogy létezik olyan valóság, ahol veszteség nélkül arathat győzelmet. Lélegzetelállító és kiválóan szerkesztett novella AsYouWishtől.

Sprich Mit Mir by papercutperfect


Erik/Charles, NC-17, canon compliant, fluff
Erik és Charles egy vonaton találkoznak, és rögtön szállni kezdenek a szikrák közöttük; csak egyetlen probléma van: Erik egy szót sem ért angolul.

La Habana by Clocks

nincs páros, PG-13
Old Havanában egy öreg sisak ül egy ócskásbolt kirakatában.

By Faint Indirections by kianspo


Erik/Charles, NC-17, nem-mutáns!AU
Erik az ötvenes éveiben járó Auschwitzi túlélő, Charles pedig a szemtelenül fiatal szomszédja. Mesteri prózában megfogott komor és érzelmes történet; a karakterek tán kevéssé emlékeztetnek eredeti önmagukra ebben a felállásban, de már csak a stílusért is mindenképp megéri az olvasást.


It takes a heap o' livin' by Etharei

Erik/Charles, NC-17, canon compliant
Erik és Charles a mutáns-világ szuperhősei, avagy egy újabb bizonyíték rá, hogy Etharei bármihez nyúl, az átváltozik arannyá.

Wear Sunlight by Etirabys

Charles/Erik, NC-17, erotika, AU
Erik író, Charles pedig mutánsjogi aktivista. Hatalomjáték és tökéletes karakterábrázolás.

Erik Lehnsherr's Baby- and Child Care by ourgirlfriday

Erik/Charles, PG-13+, modern AU, fluff (kém/professzor)
Cherikék közösen nevelik kislányukat, Ravent. Pontosan olyan szívmelengető, mint ahogy hangzik.

FDA Approval (Not) Apply by firstlightofeos

McKellen!Erik/Stewart!Charles, PG, fluff
Hajlott korukra Erik szokásává vált, hogy minden reggel pár kék M&Ms cukorkát hagyjon Charles párnáján.

❤ The Internet is For... by firstlightofeos

Charles/Erik, NC-17, erotika, humor
Végy egy slash-klisét, keverd el közel kiváló karakter-ábrázolással és kitűnő humorral, rázd fel, és tálald forrón. Ez a The Internet is For (Porn.)

Wir Schützen Was Wir Lieben by Cylin

Charles/Erik, NC-17, szívmelengető
Erik egy brutális támadás után visszavonszolja véres enmagát a Xavier-kastélyba; és nem kéri, hogy pátyolgassák, köszönte szépen.

The Better Men by TurtleTotem

Erik/Charles, NC-17, romantika, misztikus/fantasy, Harry Potter AU, regény
Charles a Hollóhát feje és a jövendőmondás mestere, Erik pedig átveszi a Mardekár igazgatását. A két férfi annak idején, roxforti diákként, egy pár volt; most megpróbálják újra felfedezni a régvolt románcot... aztán egy diák holttestét veti partra a tó.

A Guide to Decorating with Antlers by keire_ke

Erik/Charles, PG-13, fantasy/kaland, humor, fantasy AU, kisregény
A zsivány Erik  a kékvérű Charles nem-valami-titkos imádója. Amikor egy szörnyeteg elrabolja szíve szerelmét, rögvest a megmentésére siet.

❤ From Westminster With Love by thehoyden

Erik/Charles, NC-17, kémromantika, bűnügyi, NATO/M15 AU
Charles az M15 titkosszolgálatának tagja: a Telepata, aki Westminster Alatt Szunnyad; Erik a NATO mord ügynöke. A titokzatos M közbenjárására együttműködnek elrabolt mutánsok ügyében. Szívmelengető, IC, lebilincselő és nagyon kellemes olvasmány.

Work/Life Balance by pocky_slash

Erik/Charles, R, Alex POV, romkom, AU
Alex lelektelen főnöke, Erik Lehnsherr, feltehetően egy robot - persze, a robotok nem fáznak meg, és nem bukkan elő a semmiből a férjük, Charles Xavier, a híres színész, hogy a gondjukat viselje... Ötletes novella, helyenként kicsit túl sok a szappanopera, de a gyengepontom, amikor Cherikék házasok, és mégis megmaradnak az ellentéteik.

Smoke and Mirrors by Papercutperfect

Erik/Charles, R, romantika, még több romantika, azért-még-mutáns!AU
A nemrég kerekesszékbe került Charles lányos zavarában és a telepátiája segítségével egészségesnek tetteti magát, amikor megismeri Erik Lehnsherrt. A kapcsolatuk komolyabbra fordul, mint várta, de nem tud felhagyni a hazugsággal. Egy elbájoló kisregény.

The Attempt by Yahtzee

Erik/Charles, Charles/Erik, NC-17, First Class
Charles teljes egészében és tökéletesen heteroszexuális, köszöni szépen; Erikbe mégis beleszeret. A kedvéért megkísérel túllépni a határain. Yahtzee-nak nagyon kockázatos ötletei vannak, de a remek stílusa többnyire megoldja, hogy hiteles legyen; ez ebben az esetbenis így van.

Halfway House by kuro49

Charles/Erik, NC-17, fix-it, PWP, post-First Class
"Ha visszacsavarod az üvegre a tetejét, az egyetlen módon bontom majd fel, ahogy tudom: a földhöz vágom, és veled együtt szilánkokra zúzom."

❤ Serendipity by snaxo

online Erik/Charles, R, text-fic, nem mutáns!AU, kisregény
Charles véletlenül rossz telefonszámra küld el egy nagyon is kínos sms-t; ő és az ismeretlen aztán unalmukban beszélgetni kezdenek. A teljes történet sms-formában van megírva, leszámítva az utolsó fejezetet: őrülten romantikus, humoros és IC, kötelező kietlen estékre.

Daycare 'Verse by brillingspoons & pocky_slash

Erik/Charles, PG-13, novellafüzér, mutáns AU
Erik mérnökként dolgozik, Charles pedig egy mutánsokra szakosodott óvodát vezet. Szívmelengető, kedves kis történetek, és mindben élettársak fuck yeah; bár a minőség váltakozó, mind-mind bazsalygató.

Stage by etirabys

Erik/Charles, NC-17, PWP, nem mutáns AU, újságíró!Erik/intern!Charles
Gátlástalan PWP, de etirabys írta, szóval nem fogok úgy tenni, minta nem imádnám minden egyes betűjét.

Not So Much the Teacup by thehoyden

Erik/Charles, NC-17, nem mutáns AU
Charles esküvőszervező: mintha csak olvasna a menyasszonyok gondolataiban. Erik egy zsémbes mérnök. Shaw mennyegzőjének előkészítése során összeakadnak. Szívmelengető, vicces és kedves történet.

❤ Order Up by ikeracity


Erik/Charles, PG-13, professzor/pizzásfiú, romkom
Charles-nak rossz szokása, hogy egyszerre több dolgot végezzen, teljes erőbevetéssel; így esik, hogy véletlenül szerelmet vall a pizzás srácnak. Imádtam, imádtam, IMÁDTAM.

Warning: Emergency Pull Tab by ikeracity

Erik/Charles, PG-13, modern AU
Egy felfújható medencével leverni valakit és kis híján agyrázkódást okozni neki talán nem a legjobb csábítási technika a világon, de ha van valaki, aki meg tudja oldani, akkor az Charles.

Gravity by mabyn

Erik/Charles, PG-13, X-men: First Class
Charles megőrzött valamit az első találkozásukból.

Terrible Hannukah Sweathers by professor

Erik/Charles, PG, kánon-közel AU, humor
A legzseniálosabb dadneto fic valaha.

Island, Island by littleblackdog

Charles/Erik, R, AU, domestic, WIP, regény
Egy szívmelengető történet, melyben Charles és Erik egy fagyos kis szigetkén élnek, és menthetetlenül egymásba szeretnek. A rossz hír, hogy a regény befejezetlen. A jó hír, hogy egyáltalán nem zavaró helyen van vége, és megéri mindenképpen. :3

645 Riverside Drive by smilebackwards

Erik/Charles, fluff, humor, coffeshop AU
c o f f e s h o p  a u

Trying to Create the Next World War by aesc

Erik/Charles, NC-17, First Class, erotika, canon divergence
A CIA Moira helyett Eriket küldi értekezni Charles-al. A találkozó jól sül el.

Natural Selection by manic_intent 

Erik/Charles, NC-17, guide/sentinel AU
Szeretem, amikor Charles fontoskodó professzor, Erik meg egy seggfej.

Appropriate Boundaries by Yahtzee 

masszőr!Erik / Charles, NC-17, romkom, regény, Charles tolószékben
Sokáig a "futottak még" kategóriában volt, mert túl romkom, de a fenébe is - ez a történet velem maradt; valahányszor eszembe jut, vigyorgok, mint a hülye, és az alapos utánajárás előtt ujjongva lóbálom a kalapom.

Snowed In by dedkake 

Erik/Charles, NC-17, kínos komédia, nem-mutáns AU
Erik és Charles egy egyéjszakás kalandba bonyolódnak; Charles udvariasan elkotródna a reggel, de a behavazott házban reked.
És Sebastian Shaw valamiért Charles exe.

December, Take Two by mabyn 

Erik/Charles, NC-17, mutáns AU, Charles tolószékben
Itt pedig Erik Charles exe: bárhogy is szerették egymást, az ellentéteik a kapcsolatuk végét jelentette. Újra összefutnak egy partin, és eszükbe jut, mit gyűlöltek a másikban annyira - és mit imádtak. A vége persze hepiend, de meg kell dolgozniuk érte.

All About Love by kath_ballyntine 

Charles/Erik, NC-17, modern AU
Erik egy prostituált, aki ideje nagy részét egy alagútban csövezve tölti, új kliensek reményében; helyettük Charles-al fut össze, aki a kutyáját sétáltatja. A két férfi különös barátságot köt, de Charles-nak fogalma sincs Erik mesterségéről. A karakterábrázolás hagy némi kívánnivalót maga után, de a történet maga annyira aranyos és hangulatos, hogy szívből ajánlom.

Spy Games by manic_intent 

Erik/Charles, NC-17, kém AU
A kötelező kémponyva, amire mindenkinek szüksége van: olvasmányos, ötletes, lendületes, és a srácok baromi édesek benne - képzeljétek el a DoFP-dinamikát egy nem-mutáns AUban.

Bifurcation by AlchemyAlice 

Erik/Charles, véletlen Erik/Wesley, PG-13, X-men: First Class/Wanted crossover,demégmilyen, canon divergence
Charles-nak hasadt személyisége van: a tündéri telepata mellett ott él Wesley a fejében, a békeharcos bérgyilkos, akinek a módszerei sokkal inkább emlékeztetnek Erikére. Ha nem láttad a Wanted-ot, ezt a történetet akkor is nagyon élvezni fogod.

The Fisher King's Son by spikeface [ÚJ]

Erik/Charles, NC-17, sellő AU
Egy keserű és gyönyörű tündérmese az önzés természetéről

Gravity by mabyn & spaceElite [ÚJ]

Erik/Charles, R, X-men: First Class
Egy mementó a múltból


elbűvölő egypercesek 

futottak még  


   

  MARVEL: CAPTAIN AMERICA: STARBUCKS 

   

  ❤ One Day We Won't Have To Be Scared by Paraxdisepink

  Bucky/Steve, erősen NC-17, lélektani, erotikus, überkedvenc
  A 30'as években, pénzszűkében és kétségbeesetten Steve és Bucky elfogadják egy kéjenc krőzüs tisztességtelen ajánlatát, aki kompromittáló fotókat szeretne készíteni kettejükről. A képek 2014-ben újra előkerülnek. Fájóan pontos lélekrajz és lenyűgöző stílus: kötelező a páros szerelmeseinek.

  When You've Died For Your Country You Can Wear Whatever You Wantby Paraxdisepink

  Steve/Bucky, R, humor, fluff, post-CA:TWS
  Steve arra toppan haza, hogy Bucky bolyhos párduc-pizsamában kucorog a kanapén. Bucky rugdalódzójánál már csak a sztori maga fluffosabb.


  Will nevet let it go by ellievoila

  Steve/Bucky, R, fluff, post-CA:TWS
  Bujcizás. Gyerünk. Ezt akartuk mind, amint kiléptünk a vetítőteremből. Pontosan ezt a ficet.


  and tear our pleasures with rough strife by zeen

  Steve/Bucky, NC-17, hurt/comfort, post-CA:TWS
  Bucky harca a jelenné lett jövővel.


  Little Faith by zeen

  Steve/Bucky, NC-17, keserédes
  Inkább keser, mint édes.


   Check Me Out by pollitt

  Steve/Bucky, PG, ficlet
  A "Mind Tudjuk Hogy Bucky Amcsi Kapcsis Cuccokat Hord" fanon alapján


  Find a Map (And Draw a Straight Line) by Victoria P.

  Steve/Bucky, PG-13, Howling Years, első csók
  A szívemben különös helyet foglalnak el a közös kommandózás alatt játszódó történetek. A fichez kiegészítő történet is tartozik Lit Up címen [itt] (mert nem lesz elég belőle)

  the glaciers made you and now you're mine by zeen

  Steve/Bucky, R, ficlet, örök szerelem a francba már

  ❤ clean up that blood all over your paws by beardsley

  Steve/Bucky, NC-17, hurt/comfort post-CA:TWS
  Bucky felépülési folyamata kísértetiesen érzékletes stílusban és a szerkezet, a szerkezet

  ❤ gunpowder age by legete 

  Steve & Bucky, PG-13, Howling Years
  Egy aggasztóan zseniális szerelmi történet Bucky és az első igazi puskája, Betsy közt

  (no title) by kototyph

  Bucky/Steve, NC-17, post-CA:TWS, ficlet
  Bucky és Steve egy igen eseménydús éjszaka után csak bámulják a plafont, és.

  ❤ At Ease by derekstilinski

  Steve/Bucky, R, romantikus, AU
  Mármint egy szívszorítóan romantikus AU, ahol Bucky afganisztáni katona, Steve pedig a levelezőpartnere. Ennél szívszerelmesebbet még senkisoha. Whoa.

  I Heard Love is Blind by girlonfire

  Steve/SebStanek, Bucky/ChrisEvansok, Steve/Bucky, R, crack, lakótársak!AU
  Visítvaröhögéshez fáradt hajnalokon.

  And It's Just Where the Light Exists by caughtinanocean

  Steve/Bucky, R, romantika, domestic, post-CA:TWS
  Érzelmes, megindító; a dialógus kicsit gyenge, de pont nem fog érdekelni.

  ❤ Janus by obdsbodkins

  Bucky/Steve, NC-17, hurt-cumFURVAÉLET
  Gyerekek, ez. Ez így toplistás. Ez így lélegzetelállító. Ez, ez tökéletes.

  Lights at a Two Dollar Stand by legete

  Bucky/Steve, R, fluff, domestic
  Szóval a karácsonyi ficek a gyengepontjaim. Tony vendégszereplése egy kicsit el van túlozva, de na. Ő Tony.

  ❤ You Were Standing There by thebrotherswinchester


  Bucky/Steve, R, fluff, veterán/művész modern AU
  Bucky véletlenül betör Steve házába egy igen részeg éjszaka.

  Debridement by KathrynShadow


  Bucky/Steve, PG-13, szívmelengető recovery fic
  Télkatona sosem volt még ilyen tündéri.

  Lonely Houses off the Road by Etharei

  Bucky/Steve, PG-13+, reunion fic
   Télkatona egy napon felkeresi a nagyon is meglepett Sam Wilsont, és jelenti neki a küldetése bukását - büszkén, ami azt illeti

  ❤ Memory by Emilyenrose

  Bucky/Steve, James/Steve, R, angst/comfort, sikoltóan zseniális
  Ez a fic páros lábbal rúg arcon. Fordulatos, érzelmes, remekül fogalmazott, átgondolt és síkprofi munka, amit csak ajánlani tudok.

  ❤ Push Your Old Numbers by lanyon 

  Bucky/Steve,  hurt/fluff
  A Télkatonához nem jár használati utasítás.

  coming down from darkened heights by linzeestyle

  Steve/Bucky, NC-17, Howling Years
  Közvetlen azután, hogy Peggy Carter besétált egy bárba vörös ruhában, és Bucky alkoholba marta minden féltékenységét.

  But We Can Try by hetrez

  Bucky/Steve, PG-13+, post-CA:TWS
  Steve szerelmesleveleket rajzol Buckynak.

  When in Sparta by Ark

  Bucky/Steve, NC-17, pre-szérum, romantikus
  Bucky és Steve ketten, egy lusta, lassú reggelen.

  Poltergeists by dirtybinary

  Bucky/Steve, NC-17, post-CA:TWS, keserédes
  Bucky kimenti a folyóból Steve-et - és még azzal a lendülettel túszul ejti.

  ❤ Come to Morning by emilyenrose

  Bucky/Steve, R, teljes idővonal és HÖRÖGVE MUTOGATOK ERRE A FICRE
  Bucky el akarja mondani Steve-nek, hogy szereti - csak újra és újra elkésik vele.
  (Gyermekeim az úrban. Ez a fic tökéletes. Hepiend, de még így is megsirattam.)

  The Problem Solver by nimmieamee

  Steve&Bucky, Steve/OC, PG-13+, pre-szérum, szívszorító humor
  "Nővéreket kéne feleségül vennünk," mondta Bucky, "hogy egymás mellett élhessünk."

  lilies with full hands by refusals

  Steve/Bucky, NC-17, lélektani, sötét, gyönyörű, recovery
  Ezt a regényt még nem olvastam végig, de már jó előre ajánlom, mert minden egyes megrázóan szépséges sorába szerelmes vagyok.


  futottak mégAfter All  || Impasto  || Familiar Bedfellows || someday, somebody from somewhere
  || Through the notches in you || Reach for me (reaching out for you)  ||Steve Rogers at 100: Celebrating Captain America On Film zseniális ötlet változó minőségű kivitelezéssel || Critical Feline Mass veterán!AU, nagyon olvastatja magát, karakterábrázolás picit inog

  MARVEL: THOR: THORKI

  Life As a Cloud: We Spent Our Darkest Days Howling At The Moon

  Ezzel a párossal, ebből a fandomból egyetlen ficet kell elolvasnod - mert ez felülmúlhatatlan.


  NBC HANNIBAL: HANNIGRAM


  ❤ Visit Caves of Every Beast by onawingandaswear

  Hannigram, R, groteszk, mágikus realizmus
  Ez a fic annyira tűrhetetlenül zseniális, hogy le is fordítottam, mert a rohadt életbe.

  O Rose, Thou Art Sick by onawingandaswear

  Hannigram, PG-13, hurt/comfort
  A szerző kitartóan és pofátlanul tehetséges. Alternatív Will-epifánia.

  ❤ Little fish, big fish, swimming in the water by Jamesina

  Hannigram, NC-17, fluff, száraz humor
  First-time fic. Mi kell még?

  Nothing but time by pikasafire

  Hannigram, R, hurt/comfort
  Hannibal, Willnek hála, börtönben ül végre. Minden adott egy happy endhez, ami valahogy még sem érkezik.


  ❤ knife and fork by disenchanted

  Hannigram, R, domestic
  Will és Hannibal félig-meddig együtt vannak, és nem hivatalosan együtt is élnek. Keserédes és gyönyörű.

  ❤ Four lean hounds crouched low and smiling by romans

  Hannigram, PG-13, AU-szerű
  Bámulatos jelenetezés egy félálom-vízióban, ahol Will és Hannibal együtt vadásznak az éjszaka teremtményeire.


  Every color at hand by Randstad

  Hannigram, NC-17, hurt/comfort, romantikus
  Hannibal megfesti Will aktját.

  ❤ Batter My Heart by amarriageoftueminds


  Hannigram, NC-17, PWP
  Épp olyan erőteljes és frivolan erotikus, mint az ihlető költemény

  A Robin Redbreast (In A Cage) by onawingandaswear

  Hannigram, R, regény
   Találjátok ki, ki a kedvenc szerzőm a fandomban.

  Consenting to Dream by emungere

  Hannigram, NC-17, kisregény 
  Hannibal tárgyakon keresztül kíséreli meg elcsábítani Willt. Vajon sikerül-e.Vajon.
  Will az enyhén lengő OOC határáig szubmisszív, de a regény hangulatos és jól fogalmazott: összességében, megéri.


  Mauling by Croik [ÚJ]

  Hannigram, PG
  Will karakterrajza

  The Fearful Repast by shellikybookie [ÚJ]

  Hannigram, NC-17
  Egy könnyed és elegáns PWP

  Blackbird by emungere [ÚJ]

  Hannigram, NC-17, BDSM, regény
  Will és Hannibal között különös románc köttetik amikor Will felfedezi, mennyire megnyugtatja és felkavarja, ha a jó doktor kontrollálja. Manipuláció és ízléses erotika; a karakterek értelmezése sajátságos, de nem mondanám OOC-nek.

  ❤ Wolf and I by t_pock [ÚJ]

  Hannigram, NC-17, canon divergence, regény
  Egy varázslatosan megírt, lenyűgöző horror AU


   top tip: a hannibalfanfictionstumblr egy nagyon igényes ficajánló-blog ;u;


  WELCOME TO NIGHT VALE: CECILOS
  AZ IDÉZETEK MAGUKÉRT BESZÉLNEK.


  ❤ Margo Kim - What We’ve Got Here

  Cecil/Carlos, PG-13, romantikus, szívmelengető,  E24

  "After a year in Night Vale, Carlos’s metaphors have taken on an alarming specificity."


  ❤ Gyzym - Inspired by your laught to wait for things

  Cecil/Carlos, NC-17, angst/comfort

  Cecil smokes when he gets all existential, and Cecil gets all existential when he feels alone. Carlos has noticed through careful observation that no one in this maddened, maddening town has any idea how to process loneliness as a thought, let alone as an emotion. 


  ❤ Cridecoeur - Consider, instead, being afraid of everything

  Cecil/Carlos, PG, keserédes, kísértetiesen gyönyörű

  "Cecil once said that he was working hard for his own death. Carlos thinks he is also working futilely."


  Psilent - Positions Avaible: Do not apply

  Cecil/Carlos, PG-13, angstos

  “Months of repression followed by a sudden breakdown is actually one of the top coping methods recommended by the Night Vale Psychiatric Association,” Cecil says brightly, and it takes Carlos a moment to separate the tone from the actual words.


  Dee - Second Date

  Cecil/Carlos, NC-17, hurt/comfort

  "Carlos is here, and Cecil loves him. Cecil might not remember a single other thing, but he knows that will be one that always stays."


  ❤ Clandestinegardenias - A love song of the interpid

  Cecil/Carlos, NC-17, keserédes fluff

  "All of his actions and thoughts towards Carlos are pure, unsullied. They’re from a love that’s deep and patient, that feels like coming home. And Carlos’ thoughts feel painfully dirty in return. He wants to possess Cecil in so many ways it makes his stomach churn."


  Wilde Shade - Scheduling Error

  Cecil/Carlos, NC-17, romantikus

  "There was something he was forgetting again. The something from before. Something about him and Cecil. Not one of the shady scientific somethings he forgot bi-monthly. A something relevant to now, to this night."


  ❤ The reconciliation of science and religion (or lack thereof) by dee

  Cecil&Carlos, és whoa, whoa, WHOA

  "It’d been night. They’d been standing outside the radio station, underneath the blinking lights. In the flashes, he’d seen Cecil—who’d been talking, babbling something about coffee and weekend plans—and, in between them, darkness.


  SUPERNATURAL: DESTIEL


  ❤ Lacey McBain - A rain of feathers

  Dean/Castiel, NC-17
  *mutogat rá és hörög*
  “So Poison Ivy doused us with some witched-up pot pourri?” Dean asked on the way back to the motel room. His mind drifted back to the other room full of feathers. /../ Sam just looked at him, clearly trying to figure out where Dean even knew the word pot pourri from. “Not us, Dean. Just you.”

  9091 - Radar love

  Dean/Castiel, R, hatodik évad körül
  Cas was propped up on one elbow, looking at Dean as he drifted off. “You should stop yelling ‘God’ during our time together. It would be like me yelling ‘John Winchester’ while we have sex.”
  Dean’s eyes popped open. “Oh, that’s just great. I’ll sleep now.”

   

  Annie D - Failure (to cuddle) is never an option

  Dean/Castiel, PG-13
  Kiborítóan cuki.
  ‘I’ve come to collect my cuddles,’ Cas declares. He opens his arms, an unmovable wall of angel demanding inappropriate touches. Not that Dean has anything against inappropriate touching – he wouldn’t have made the offer if he hadn’t – but there’s inappropriate touching and then there’sinappropriate touching

  Vichan - The dead Dean clause

  Dean/Castiel, PG-13, ötödik évad körül
  Az apokalipszisnek annyi, tehát Winchesterék istentelenül berúgnak.
  "Well, Sam’s definitely too drunk to drive," Dean points out, nodding towards the happy drunk.
  "I agree with that," Castiel says. "But I believe you are, as well."
  "I’m fine!" 
  "Why can’t Cas drive us back?" Sam offers after he’s calmed his laughter enough to speak.


  rageprufrock - The girlfriend experience

  Dean/Castiel, NC-17
  Klasszis szappanopera üdítő humorral.
  “We’ve corrupted him,” Sam mourns. “We ruined an angel. We ruin everything.
  “Own it, Sammy,” Dean counsels. “It’s our only real inheritance.”


  ❤ deans1911 - At the bottom

  Dean/Catiel, PG-13, alternatív season gr8 kezdés
  Szerelmeslevél egy kötelékhez, amit nem törhet meg se Menny, se Pokol, se Purgatórium.
  “Dean.”
  Cas’s baritone is rough and gravelly.  You tighten your grip on his hand.  ”Quiet, Cas.  You’re dead.


   zeppx - Cas’ milkshake

  Dean & Castiel,
  Nos.
  "Cas, why don’t you want a milkshake?" Dean repeated.
  "Because it brings all the boys to the yard."


  outpastthemoat - Sunday best

  Dean/Castiel, R, ficlet, nyolcadik évad
  Dean fülig szerelmes.
  Here’s the thing: Dean’s never been so used to Cas that he hasn’t taken every chance to look at him, once, twice, a double-take.  

  ❤ pyrebi - Long Nights in cold months

  Dean & Castiel, PG-13, AU
  Dean inszomniában szenved és a helyi Walmartban tengeti végtelen éber óráit. Itt ismerkedik meg Castiellel.

  ❤ standbyme - Three lions

  Dean & Castiel, PG-13
  Ez is le lett fordítva mert whoa.
  keep away because it was mine.
  he was mine.

  REGÉNYEK:


  ❤ sparseprasley: Peanut-butter wedding cake 

  pincér!Dean/író!Castiel, AU, 3 fejezet, NC-17, romkom
  Tévedések vígjátéka egy történetben, ahol Dean egy helyi sztriptízbárban pincérkedik, és első látásra beleszeret Castielbe - aki elvileg a lánybúcsúját ünneplő Anna jegyese. Elvileg.


  omphalos - Ghost dance

  mentálisan beteg!Dean/ápoló!Castiel, ötödik évad alternatív befejezés, NC-17, lélektani, dráma
  Az apokalipszis megállítása Sam életébe és Dean józan eszébe került. Castiel mindent megpróbál, hogy meggyógyítsa. Bánat, szerelem, törékeny idill és angst, angst, angst. Bár a befejezéssel én például nagyon haragban voltam, mégis szívből ajánlom.

  HOBBIT: BAGGINSHIELD (THORIN/BILBO)

  köszönöm szépen az ajánlásokat L.-nek! 


  Burning with a Magnificent Madness by EmilianaDarling

  Thorin/Bilbo, (post)-BotFA, NC-17, paralelek
  A kedvenc Bagginshield ficem jelenleg. Kiváló lélekrajz, szívszaggató, felkavaró és furcsán megnyugtató - egy történet, amit én is meg akartam írni, de örülök, hogy Emiliana tette meg, mert utánozhatatlanul fantasztikus lett.

  so i wait for you like a lonely house by stopchasingflowers

  Thorin/Bilbo, post-BotFA: mindenki él, PG, fix-it
  Túl fluff. Annyira fluff, hogy már inog a karakterábrázolás, de nem érdekel. Ez az a fic, amire mindenkinek szüksége van a film után.

  The King's Man by miscella

  Thorin/Bilbo, AU, NC-17, BDSM, PWP, WIP
  Ez meg az a történet, amiről nem hiszed el, hogy működhet: a tündérmesék túl ártatlanok hozzá. Miscella viszont jön, lát és (meg)győz: az alternatív univerzumban is magabiztosan mozgó karakterek önmagukat adják, és a történet rögtön beránt.

  Proofreading by keelywolfe

  Thorin/Bilbo, NC-17, PWP
  Még több PWP - zseniálisan megírva.

  I Used to Be by theskyeskyke

  Thorin/Bilbo, PG, fluff, one-shot
  Édesebb, mint Thrandruil bora és Thorin mosolya.

  Thrust and Parry by bendingsignpost

  Throin/Bilbo, PG, pre-slash
   Thorin vívni tanítja Bilbót. Bilbo ellenben békén szeretné elkölteni a reggelijét, köszöni szépen.
  És imádom Thorin ábrázolását ebben a ficben.

  The Fine Art of Small Talk by Margo_Kim

  Thorin/Bilbo, PG-13, pre-slash, humor
  Vinnyogva végigröhögtem. Bilbo és Thorin bimbódzó barátságának kezdete, ami... nem megy valami könnyen. Kommunikációs gátak, kulturális különbségek és általános félreértések - simogatja a lelkem.

  The Hardships of Courtships in the Bagginshield Ship by alkjira

  Thorin/Bilbo, NC-17, paródia, crack
  És hogy miért olyan nehéz összehozni egy rec-listet? Alkjira könyörtelen paródiájában bemutat minden ajtóstul visszatérő elemet, ami többnyire tönkreteszi a Thorin/Bilbo ficeket. Ha osztozol a tapasztalatban, amikor riadtan kapkodsz az X után olvasás közben, hogy "már megint, már megint, ezt ne" - akkor ez a te történeted. Minden fandomba kéne egy ilyen.

  You Lick Your Lips (You Taste Like Years of Being Alone) by perkynurples

  Thorin/Bilbo, Longing for The One trope, pre-slash
  Egy borzongatóan gyönyörű történet Thorin vágyódásáról. A sorai hetek múlva is a szívemben zúgtak.

  Durin's Bane by perkynurples

  rocklegenda!Thorin/PR!Bilbo, modern AU, regény, WIP
  Veszettül szórakoztató, a perkynurples-től már megszokott találó és egyedi karakterábrázolással: füstös, whiskey-ízű, kegyetlenül őszinte, és föl-le pattogva várok a friss fejezetekre.

  Love-In-Idleness by perkynurples

  Thorin/Bilbo, színész AU, pining, regény, WIP
  Oké, tehát perkynurples teljes életművét ajánlom - khm. A Love-In-Idleness felkapott fandom-kedvenc, amik szinte kivétel nélkül csalódást okoznak; ráadásul színész!AU, aminek nagy veszélye, hogy valami bizarr Armitage/Freeman történetbe menjen a karakterek románca helyett - a Love-In-Idlenessben nem ez a helyzet, hála Istennek. Remekül szerkesztett, fordulatos, megragadó, de egy kicsit talán bosszantó - ha nem simogatja a lelked, hogy a két szerelmes útjába félszáz akadály áll, mielőtt egymáséi lehetnélek, nem ez lesz a kedvenc ficed; de ezzel együtt is egy olyan történet, amit hajnalig olvasol égő szemekkel, mert lehetetlen betelni vele.

  Those Stories Worth Telling by Margo_Kim 

  Thorin/Bilbo,  canon compliant, inszómnia, post-AUJ
  A két férfi álomtalan traumákon át utat talál egymáshoz.

  Shield Me by bendingsignpost 

  Thorin/Bilbo, egyperces novellák füzére, angst/comfort
  Fuck everything.

  Of The Art of Smoke Rings by perkynurples 

  Thorin/Bilbo, canon compliant, mindenki él, novellafüzér, WIP
  A történetük füstben elmesélve, kötelező hepienddel

  Nothing Gold Can Stay by perkynurples 

  uralkodó!Thorin/tanár!Bilbo, modern AU, akció, romantika, pining
  A több, mint 800 oldalra rúgó regényfolyam a fandom kedvence: sodró, olvasmányos, és na, perkynurples írta. Bár a szerkesztés és a karakterépítés olyan átgondolt, mint mindig, és Fili és Kili külön tündériek benne, Bilbo valamiért az atomjaira aggódja magát minden miatt, ami néha az OOC határán inog, és gyakran egyszerűen csak bosszantó. Mégis, bárhányszor fogadtam meg, hogy most már aztán abbahagyom, mert nekem itt ne fancsalogjon a főhős, hanem tessék szépen cselekedni - bárhányszor döntöttem így, mindig visszatértem hozzá, és a 400. oldalt falom.

  My Fair Hobbit by Erinye 

  Thorin/Bilbo, középföldei setting, Erebor sosem esett el, WIP
  futottak még kategóriába akartam tenni, de sajnos minden sorát habzsolva faltam. Mentségére legyen mondva, bár Középföldén játszódik, Thorin élete annyira más volt, hogy talán érthető, miért lett khmm, elkényeztetett seggfej; bár ez aligha emlékeztet az eredeti karakterre, a történet ezzel együtt is nagyon élvezetes. Állandó (néha kissé erőltetett) félreértések, kulturális különbségek, és egy alaposan átgondolt világ, némi jó öreg slow builddel.


  Futottak még:
  • Something Blue - egy kényszerházasság remek ötlete egy kissé talán túl sok szappanoperával; ezzel együtt is izgalmas olvasmány
  • Of an Arcane Binding - az alapötlet megint annyira jó, hogy meg vagyok sértve, hogy szappanoperába fúlt, de még így is megéri
  • The Road Delivered Us Home - vegyes érzéseim vannak: egy tüneményes fix-it fic, ahol Thorin és Dwalin meglátogatják Bilbót és Frodót a Megyében, és az egész regény szívmelengető, gördülékeny, szép és kedves, de az a kibaszott sok pining - engem bosszantott, hogy két felnőtt férfi ilyen teszetosza legyen, pláne Thorin Fucking Oakenshield és Bilbo Sassy Baggins, de aki szereti a karaktereket pironkodva látni a nap huszonnégy órájában, azok imádni fogják; és én is szerettem, a hibái ellenére. 
  • Bed, Breakfast and Blood - trash vámpír!AU bámulatos szerkesztéssel, de sok kihasználatlan lehetőséggel. Az író lelkes, de érezhetően amatőr; könnyed ponyva egy izgalmas világban
  • Closing Time - két kegyetlenül élvezetes modern szösszenet boltos/utolsó percben beeső vásárló felállással 

  Nincsenek megjegyzések:

  {bloody romantic}
  B l o g : Raistlin
  Sablon: Agata | WS